SOUQ, tafels vol mezze

Souq_omslag.indd

foto’s © Aicha Qandisha

Boekpresentaties van Nadia Zerouali en Merijn Tol zijn altijd een feestelijke en gulle aangelegenheid. De lancering van hun nieuwste boek SOUQ, tafels vol mezze was geen uitzondering.

presentatie-souq-aq-7

In hartje Amsterdam voelde het even of je op een Arabisch feestje was met rond rennende kinderen en tafels vol gerechten, zoals deze vegetarische kibbeh van linzen.

presentatie-souq-aq-1

Prachtige sfeerbeelden
Er was uiteraard een praatje van hun sympathieke uitgever, lovende woorden van hun redactrice die trots de warme aanbeveling van de geweldige Claudia Roden oplas en natuurlijk een kort woordje van Nadia en Merijn zelf die hun zesde boek ten doop hielden.

presentatie-souq-aq

Nog voordat de Nederlandse versie uitkwam, zijn de Duitse en Engelse rechten al verkocht. Het resultaat mag er dan ook zijn. SOUQ is een fraai vormgegeven boek met prachtige sfeerbeelden en hier en daar een persoonlijke foto van Nadia, Merijn en hun dierbaren.

presentatie-souq-aq-2

Het boek straalt gezelligheid uit en dat is precies wat Nadia en Merijn willen overbrengen: de vrolijkheid van een tafel vol mezze, de waarde van samen eten en delen. En dat dan met de Mediterraanse, Arabische keuken, schoonheid uit een regio die nog altijd eenzijdig gerepresenteerd wordt.

presentatie-souq-aq-3

Mediterrane zomer
De gerechten in het boek zullen de fans van de Mediterrane keuken, en van Nadia en Merijn, herkennen,maar de receptuur heeft weer een persoonlijke twist gekregen van de dames. Maar zoals ze zelf al zeiden tijdens de presentatie: de recepten zijn een leidraad, voel je vrij te experimenteren en naar smaak af te wijken. Ook voor vegetariërs is dit een zeer geschikt boek.

presentatie-souq-aq-5

Ik schreef het al eerder: Engeland heeft Ottolenghi en Tamimi, wij hebben Nadia en Merijn. De twee culinaire liefhebbers brengen met veel enthousiasme hun liefde voor de Arabische keuken over, niet alleen in boeken en op televisie, maar ook met hun productlijn SOUQ die ik warm kan aanbevelen, vooral voor wie nog nooit echte Argan-olie heeft geproefd, omdat de markt vergeven is van nepspul.

Duik de keuken in, dek de tafel, vul die met gerechten, nodig vrienden en familie uit en de zomer zal aanvoelen als een Mediterrane.

presentatie-souq-aq-8

SOUQ, Fontaine Uitgevers, kun je hier bestellen voor 29,95.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “SOUQ, tafels vol mezze

  1. Amale
    22 april 2017 om 16:37

    Watertanden….