The Gossip Show

gossip show 2

Ophef in Libanon om het nieuwe programma van roddeldiva Elie Bassil: The Gossip Show. Bassil is een soort Libanese Perez Hilton die in de eerste aflevering van de door OTV uitgezonden roddelsessie liefst 55 minuten lang samen met presentatrice en danseres Eleonore Zgheib leeg mag lopen met de ergste roddels, gemeenste commentaren op sterren en allerlei andere pikante geruchten.

Na de eerste uitzending, die op 1 april was (afgelopen vrijdag was de tweede uitzending), barstte de kritiek in de Libanese media los. Talkshow host Tony Khalife die Bassil vaker te gast had en daar kritiek op kreeg, heeft hem na de ophef uitgenodigd voor wat tekst en uitleg. Voor wie Arabisch verstaat, klik en kijk, het is om te smullen: ‘Ik mag praten waarover ik wil’, ‘I’m pushing the boundaries‘, en ‘jullie programma’s zijn niet awful?‘.

gossip show

Orgies
Khalife begint met een compilatie van reacties op Bassil die variĆ«ren van ‘wie is die man’ en ‘wie denkt hij wel niet dat hij is’, tot ‘dit is geen journalistiek, maar schandalig’ en parodies op zijn programma.

Bassil verdedigt zich dat hij al zeventien jaar actief is in de media en dat wat hij doet wel degelijk televisiemaken is.

gossip show 1

Bassil en Eleanore sparen niemand en niks is taboe ‘binnen de grenzen van wat OVT toelaat’. En dus maken ze slecht geklede actrices belachelijk, gaat het over mannenfeestjes die veranderen in orgies en foto’s die niet voor onze ogen bestemd zijn. Zo hard als Bassil is over een verkeerd hoedje bij een zangeres, zo tolerant en vrij van oordeel is hij over mannen die een beha aantrekken en orgies ‘niks mis mee, als je daarvan houdt’.

Witte kat
Maar kom, tussendoor zegt hij ook aardige dingen, over de Libanese zangeres Najwa Karam in een leren jumpsuit bijvoorbeeld. Eleonore valt hem bij: ‘zo mooi, deze foto hoort in een encyclopedie thuis. Zo ziet een mooie vrouw eruit’, terwijl ze een sneer uitdeelt naar de Emiratese zangeres Ahlam die zij ‘niet trekt’ (Ahlam is sowieso al verwikkeld in een oorlog met de Libanezen, waarover later wellicht meer).

Tussendoor speelt Bassil als een slechterik uit een slechte B-film met de witte kat op zijn schoot. Hilarisch.

Hassnae

hassnae[at]aichaqandisha.nl