De beste hamburger van Parijs

blendart2

Ik schaam me er niet voor. Soms vind ik een hamburger lekker. Niks ordinairs aan. Een hamburger kan echt heerlijk zijn, maar dan heb je in Nederland meteen een probleem, want dan moet je sowieso alle fastfoodtenten links laten liggen. Waar kun je hier in hemelsnaam een goede burger eten?

Daarom maak ik soms mijn eigen hamburgers. Met goede bollen, een mengsel van biologisch varkens- en rundvlees, fijne sla en tomaatjes, gebakken uienringen, vers geraspte boerenkaas en wat bacon. De saus maak ik ook zelf natuurlijk, met als nu niet meer zo geheim ingrediënt, wat dragon. Mijn burgers worden daardoor altijd nogal hoog en als je er in bijt wordt het een zootje. Vieze handen krijg je ervan, en dat mag van mij.

Parijs
In Parijs kun je natuurlijk een gezellig restaurantje opzoeken, maar waarom niet eens een hamburgerrestaurant proberen, want ook op dat gebied kun je er je hart ophalen. Er schijnt zelfs sprake te zijn van een heuse hamburgeroorlog! Wie o wie heeft de beste burger in Parijs?

Goed eten kun je gerust aan de Fransen over laten en dus togen lief en ik een paar weken geleden vol verwachting naar een van de populairste burgertenten in Parijs, Blend.

De ruimte in het 2e arrondissement is niet groot. Smal zelfs. Dus je moet niet gek staan te kijken als halverwege je maal wat andere gasten aanschuiven.

blendart

De hamburgers zijn trouwens ook niet groot, maar perfect als lunch of als je geen grote eter bent. Het vlees (rund-of kalfsvlees) is afkomstig van de Parijse slager eersteklas Yves-Marie le Bourdonnec.

In welke hamburgertent vragen ze hoe je je burger wilt hebben? Medium werd het. En zo kregen we ze ook. Wij hadden beiden de Signature met uitjes geblust met balsamico azijn, bacon, bleu d’Auvergne en Emmental -hoewel ik ook graag een van de andere opties had willen proberen. Mijn perfecte burger bij Blend zou dus eigenlijk een kwart van vier verschillende burgers zijn. Maar dan moet je evengoed nog eens terugkomen. Ze hebben ook twee vegetarische opties op het menu staan met spinazie of tofu.

Brioche
Natuurlijk namen wij als bijgerecht een portie French fries. En die waren zoals Franse frietjes horen te zijn; licht gezouten en smaakvol. Je kunt ook frietjes gemaakt van zoete aardappel nemen. De zelfgemaakte mayonaise ging schoon op. Daarbij dronken wij een heerlijk flesje koel Parijs witbier Roquette Blanche. De handen bleven schoon, want druipend eten daar doen ze in Parijs niet aan.

blendart3

Het vlees van de burger was lekker los van structuur, sappig, echt goed, zoals een burger hoort te zijn. En het homemade brioche-achtige broodje…. hmm zo’n lekker hamburgerbroodje heb ik niet eerder gegeten. Deze worden dan ook speciaal gemaakt door de Amerikaanse banketbakker Camille Malmquist.

Aangezien we net beiden een paar weken koolhydraatvrij hadden gegeten en ik in die weken ook geen alcohol had gedronken, liep ik licht aangeschoten door nachtelijk Parijs en besloten we vanaf de trappen voor de Sacré Coeur nog wat over de stad uit te kijken alvorens wij richting ons gezellige B&B reden. Daar stond nog een fijne fles wijn en lag een heerlijk stukje kaas op ons te wachten. Perfecte avond.

Rena Breed