Hoera! Aicha Qandisha 5 jaar!

taart-fadila-aq

foto © Aicha Qandisha

Vierden we vorig jaar nog Aicha Qandisha’s vierde verjaardag met een perfect dagje in Londen, vandaag doen we het met de Hollandse zonnestralen die speciaal voor AQ’s vijfde verjaardag extra warm schijnen.

Vijf jaar geleden begonnen we voorzichtig met deze hedonistische glossy voor kunst- en cultuurminnende gourmands en in die vijf jaar zijn we gegroeid en hebben we met onze vaste, trouwe schare lezers veel vrolijks gedeeld en een aantal verdrietige momenten. We hebben de geweldigste chefs geïnterviewd, fenomenale restaurants besproken, prachtige producten getest en de mooiste ervaringen gedeeld en steeds namen we jullie daarin mee.

Maar deze lieftallige site is dan ook meer geworden dan slechts een alternatief podium waarop we ons kunnen uitleven, meer dan een eenvoudige uitlaatklep om starre redacties te omzeilen en de witte, logge mediawereld te ontvluchten, het is inmiddels vervlochten met ons leven. Aicha Qandisha is geen moetje, maar een liefde. Een vrijhaven waarin alles kan, een veilig universum waar mensen nog gelijk zijn, racisme fout, goed en kwaad te onderscheiden zijn en opstaan tegen onrecht nog bewonderenswaardig. Zeg maar alles waar je in de reguliere media en op Twitter voor verguisd wordt.

Dans
Dat is ook Aicha Qandisha: het kruispunt waar genot en plezier geheel vanzelfsprekend samenkomen met inhoud en maatschappelijk engagement. En ik weet het wel, de meesten van jullie komen hier voor de opiniestukken en negeren de lifestyle en beauty-besprekingen, maar zal ik jullie eens wat zeggen: voorwaardelijke liefde is geen liefde. Schoonheid zit nu juist in het onverwachte.

Het was eigenlijk de bedoeling om vandaag een feestje te organiseren, maar het was zo druk en de een moest werken, de ander was weg. Dat houden onze vaste vrienden nog te goed. Voor nu, neem wat taart, schoenen uit, balkon- of tuindeur open en dans mee op de muziek. Ik begin met jeugdsentiment en de Marokkaanse folklore van wijlen Hamid Zahir, want die Marokkaanse genen moeten opgezweept worden.

Daarna lekker rustig verder met Justin Timberlake, en een van de alleraardigste artiesten die ik ooit ontmoette Khaled, vervolgens een hartstochtelijke middelvinger van Ceelo Green en we sluiten af met misschien wel het heerlijkste dansnummer dat nooit verveelt.

Op de rechtvaardige strijd en het goede leven!

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl