Aicha Qandisha vernieuwd!

aq inge

Mag ik u presenteren, de geheel vernieuwde Aicha Qandisha! Het was een bijzondere zoektocht naar de ideale illustrator voor deze hedonistische site met liefde voor schoonheid en een geëngageerd hart, en toen we haar vonden, vroegen we ons af waarom we niet meteen naar haar toe waren gestapt.

Ilahlul

Aangenaam! We zijn vereerd dat Inge Heremans voor onze lieftallige site wilde tekenen. Inge verrijkt met haar alter ego Ilah Cordelia al jaren de Belgische krant De Morgen. Ze is scherp, humoristisch en ontwapenend eerlijk. Peter heeft haar jaren geleden geïnterviewd over haar werk.

ilah twijfelgat

Sexy en ontluisterend
Haar strips en cartoons hebben bravoure, lijken eenvoudig, maar zijn zeer gelaagd. Ze gaan vaak over de manier waarop vrouwen relaties, flirten en seks beleven. Over mannelijke lompheid, communicatiestoornissen en moedwil en misverstand. Haar tekeningen zijn sexy en ontluisterend tegelijk.

ilah biesen

Broeierig innerlijk
Aicha Qandisha heeft een nieuw uiterlijk, maar haar broeierige innerlijk blijft hetzelfde. We blijven de lekkerste restaurants bespreken, de mooiste boeken, films en producten, we gaan op pad voor exclusieve interviews én we blijven ons ook roeren in het debat. Wilden we aanvankelijk alleen de schoonheid vieren en de donkere, boze buitenwereld ver weg houden, de realiteit heeft ons inmiddels ingehaald: wie schoonheid eert, zal ervoor moeten vechten. Kunst en cultuur kunnen bloeien bij de gratie van vrijheid. De controverse en het debat schuwen we daarom niet. Aicha Qandisha is ons podium en taal, kunst en cultuur zijn onze instrumenten.

Vaak willen mensen dat je kiest: óf frivoliteit óf ernst. En daarom beperken de modebladen zich tot de glanzende oppervlakten en zijn humor en joie de vivre ver te zoeken in de serieuze weekbladen. Wij schuwen het intellectuele noch het speelse. Wij zeggen niet sois belle et tais-toi, maar juist sois belle et ouvre ta gueule. En onze monden zullen zich roeren: tegen onderdrukking, tegen iedere vorm van racisme en uitsluiting, voor gelijkheid en rechtvaardigheid en dat alles zonder de liefde uit het oog te verliezen. Liefde voor de mensen, de schoonheid en het genot.

Internationaal hart
Aicha Qandisha’s wortels zijn Arabisch, maar haar hart is internationaal. Tegelijk zijn die Arabische wortels waardevol in deze tijd waarin de Arabische en islamitische regio zo invloedrijk is en toch zo weinig gekend. Daar wacht ons een schone taak om werelden te ontsluieren en met elkaar te verbinden. We voelen ons namelijk net zo thuis in de sushibars van Tokio, de hotspots van New York, Londen -en daarbuiten als in de mooie medina van Fes.

Voor Aicha Qandisha tellen grenzen namelijk niet. Wij maken geen onderscheid. Aicha Qandisha laat zich niet temmen of in een hokje stoppen. Zij volgt niet, maar leidt. Wij werken niet met vergeelde telefoonboekjes, maar laten ons prikkelen door nieuwe en gevestigde namen uit heel de wereld. De navel laten we ongemoeid, de ogen richten we op de einder.

Daar ligt namelijk de toekomst. Besahha, santé, kanpai, cheers, salute!

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

4 Reacties op “Aicha Qandisha vernieuwd!

 1. Azi Azimullah
  11 oktober 2016 om 11:39

  Proficiat Hassnae! Goede visie en koers. Laat me verrassen.

 2. Esther van den Bergh
  11 oktober 2016 om 14:56

  Succes gewenst! Ik las jullie altijd al met veel plezier en dat zal denk ik niet veranderen!
  Go girls go! Of eigenlijk moet ik daar ‘women’ van maken, maar dat klinkt niet zo lekker….
  Jullie snappen het wel, toch?
  Ik kijk uit naar de volgendeAicha Qandisha!

 3. 11 oktober 2016 om 16:55

  Mooie make over! Hoewel ik de vorige layout ook heel erg mooi vond.
  Ik kijk uit naar de illustraties van Inge Heremans.

 4. 11 oktober 2016 om 18:59

  Ziet er heel leuk leuk.
  Veel succes en ik blijf natuurlijk een enthousiaste lezer!