BDK Parfums: Crème de Cuir

BDK crème de cuir AQ

foto’s © Aicha Qandisha

Wie van bijzondere geuren houdt met een eigen signatuur, zal zich thuis voelen bij de nieuwe, jonge parfumhuizen die met een opmars bezig zijn. Eerder bespraken we al Maison Rebatchi en Lola’s Apothecary en vandaag is de beurt aan BDK Parfums van de jonge en aanstekelijk enthousiaste David Bénédek. De drie genoemde merken zijn in Nederland verkrijgbaar bij Retreat

Bénédek komt uit een echte parfum-familie. Zijn uit Transsylvanië afkomstige grootouders hadden een luxe parfumwinkel en voor zijn parfums, die hij zelf samenstelt, wordt hij onder andere geïnspireerd door zijn moeder, ervaringen en herinneringen, zo vertelde hij tijdens een presentatie. Hier kun je wat meer over hem lezen.

BDK crème de cuir AQ 1

Zijn BDK Parfumcollectie bestaat uit een Parijse en Oriëntaalse lijn met intrigerende namen als Pas ce Soir, Rouge Smoking en Nuit de Sable.

Eigenzinnig
Voor alle geuren werkt hij met natuurlijke, rauwe ingrediënten die op de verpakking vermeld staan. Op de foto zie je zijn Crème de Cuir, geïnspireerd op warme nazomerdagen wanneer de avond valt. Crème de Cuir ademt, zoals de naam al belooft, de zachte noten van leer uit. Geen donker, nat, rauw, bedwelmend leer, maar schoon, zacht, wit leer. Onmiskenbaar leer, maar dan in subtiele vorm. Met onder andere musk, vanille en roos.

BDK crème de cuir AQ 2

Toen ik kennismaakte met de geuren van BDK Parfums moest ik denken aan Tom Ford. Ik hou doorgaans niet van vergelijkingen, maar de eigenzinnigheid en ook kwaliteit van wat ik rook, deed me aan de grootmeester denken. Zeer de moeite van het ontdekken waard, dus, de creaties van dit jonge en ambitieuze BDK Parfums dat gestaag de collectie uitbreidt. Ik zag dat er nu zelfs twee exclusieve Harrods geuren zijn, dan kun je je huis met recht een succes noemen.

Een fles Crème de Cuir van 100ml bestel je hier voor 170,00. Hier vind je ook andere geuren uit de collectie. Er zijn ook flesjes van 10ml, ideaal voor in je tas en op reis.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl