Must Eat Londen

Must eat londen k

Culinair professional en importeur van Japanse producten Luc Hoornaert is er weer met een nieuwe editie van zijn Must Eat-reeks.

Na Must Eat België, Must Eat NYC en het door ons besproken Must Eat NL, is er dan nu een Must Eat Londen met Lucs favoriete culinaire plekken in het geweldige Londen.

We hebben op deze plek en elders al vaker de loftrompet gestoken over de heerlijke Britse hoofdstad waar je door al die geweldige restaurantjes en tentjes alle zelfbeheersing kunt verliezen (en teleurgesteld kunt worden).

Favoriete restaurants
Londen heeft zoveel geweldigs te bieden dat het onmogelijk is alles te proberen. Luc Hoornaert heeft daarom alvast wat voorwerk gedaan en dat is reuzehandig.

In de vorige bespreking was ik nog mild-kritisch, omdat er -naar mijn bescheiden mening- hysterisch overschatte Amsterdamse ballententen waren opgenomen in zijn Must Eat NL. Máár de gustibus non est disputandum, dus ik had gerust minder streng mogen zijn. Een mea culpa dus aangewakkerd door mijn enthousiasme over zijn Must Eat Londen waarin Luc persoonlijke ervaringen en achtergrondinformatie deelt over zijn favoriete restaurants.

Een aantal hebben we hier bij Aicha Qandisha al bezocht (waaronder St. John, Zuma, het geweldige Dinner en fantastische Yauatcha), anderen stonden nog op de lijst en weer anderen zijn geheel nieuw. En dat is leuk. Het is heel vermakelijk deelgenoot gemaakt te worden van Hoornaerts begeestering en te lezen hoe hij bepaalde culinaire uitspattingen heeft beleefd.

Aanrader
Zo is hij heel enthousiast over het met één ster bekroonde Indiase restaurant Amaya waar ik steeds over aarzelde en geeft hij een tip voor de lekkerste gulab jamun, mijn favoriete Indiase zoetigheid, en heerlijke samosa. Wat blijkt: Luc Hoornaerts vriendin is Pakistaans, dus hij is een ingewijde. We hebben wat bekroonde Indiase restaurants geprobeerd die danig tegenvielen, maar nu ik weet dat de ervaren Hoornaert enthousiast is over Amaya, ga ik me zeker over mijn twijfel heen zetten.

Tegelijk waren er twee Indiase restaurants die ik in zijn lijst miste en die Luc, mocht hij meelezen, zeker zal weten te waarderen: The Painted Heron (al moet ik bekennen dat die de laatste keer erg tegenviel) en het sublieme Gymkhana.

Net als bij de vorige edities, zit er ook bij deze Must Eat een handige app die je op je mobiel kunt downloaden zodat je de beschikking hebt over de contactgegevens van alle aanbevolen restaurants.

Een aanrader voor wie een helpende hand wil voor op reis. Ik ben nu reuzebenieuwd geworden naar zijn Must Eat NYC!

Must Eat NL, Uitgeverij Terra Lannoo, 24,95

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl